De 4 voordelen van haartransplantatie

Wil je jezelf weer jong en vol zelfvertrouwen voelen maar heb je last van haaruitval? Dan kan je haartuitval met een haartransplantatie laten behandelen. Er komen verschillende voordelen kijken bij een haartransplantatie, maar let ook op de nadelen zodat je wel overwogen keuze kunt maken. Ga door met lezen als je wilt weten wat de 4 voordelen zijn die bij een haartransplantatie komen kijken.

haartransplantatie resultaat

Wat is een haartransplantatie

Een haartransplantatie kan worden omschreven als een behandeling waarbij haaruitval wordt tegengegaan. De kaalheid wordt gecamoufleerd door de haarwortels te verwijderen op het donorgebied en deze terug te plaatsen op het behandelgebied.

Voordeel 1: Je eigen haar wordt getransplanteerd

Bij een haartransplantatie wordt op efficiënte wijze gebruik gemaakt van je eigen haar zonder het vormen van littekens.  Er wordt slechts gebruik van je eigen donormateriaal gemaakt. Je kunt dus niet op de haar follikels van een ander persoon rekenen als je voor een haartransplantatie gaat. Het is dan ook van groot belang dat je genoeg donorhaar hebt voor deze procedure. Aangezien het om je eigen haren gaat, kan je je haar dus blijven behandelen zoals je dat gewend bent.

Voordeel 2: Het resultaat is blijvend

Haar dat getransplanteerd wordt, zal niet meer uitvallen waardoor het resultaat dus blijvend is. Er worden namelijk haarzakjes uit je eigen haarkrans getransplanteerd, welke niet voor het DHT hormoon gevoelig zijn en dus haarverlies niet optreedt. De genetische eigenschappen blijven intact, waardoor je haren heel je leven lang door zullen blijven groeien na een haartransplantatie.

Voordeel 3: Comfortabel proces en korte herstelperiode

Het proces tijdens haartransplantatie is comfortabel, waarbij er geen sprake is van het beschadigen van de haarzakjes, de omliggende huid of de weefsels. Daarnaast kan je op een korte herstelperiode rekenen.

Voordeel 4: Zowel voor mannen als vrouwen

Haartransplantatie is niet slechts geschikt voor mannen met haaruitvalproblemen, maar ook voor vrouwen. Het gaat namelijk om een ingreep die bij zowel man als vrouw kan worden toegepast voor het mogelijk maken van de natuurlijke haargroei.

Zijn er ook nadelen?

Er komen ook een aantal nadelen kijken bij haartransplantatie. Het is namelijk zo dat niet iedereen in aanmerking komt hiervoor, aangezien er sprake moet zijn van een goed donorgebied. Heb je last van haarziekten, diabetes, auto-immuunziektes of hart- en vaatproblemen dan wordt haartransplantatie afgeraden. Daarnaast kan een haartransplantatie veel geld kosten en kan niet elke vorm van haarverlies door middel van haartransplantatie worden opgelost. Houd verder rekening dat het gaat om een behandeling waarbij de resultaten niet meteen zichtbaar zijn, maar je een aantal maanden moet wachten voordat het gewenste resultaat bereikt is.

Als je last hebt van haaruitval en daar iets aan wilt doen, dan is een haartransplantatie een interessante optie. Weeg de voordelen en de nadenken goed af zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken en zeker van je besluit bent. Een haartransplantatie is effectief en comfortabel, geschikt voor man en vrouw, de herstelperiode is kort en een haartransplantatie levert blijvende resultaten waar je zeker tevreden mee zult zijn.

Katrina Brewer