Wanneer schakel je een detective overspel in?

Lees eerst dit artikel als jij denkt dat je een detective overspel nodig hebt. Niets steekt meer dan het verraad van een echtgenoot of een significante partner. De meeste experts zijn het erover eens dat als je partner je bedriegt, je dit het beste kan bevestigen met een ​​privédetective. Echter, voordat je detective overspel inhuurt, kan je zelf eerst ook even rondsnuffelen. 

Houd er rekening mee dat in Nederland de individuele privacy beschermd is. Ook tegen bezorgde familieleden. Win juridisch advies in voordat je actie onderneemt die mogelijk de privacy van je echtgenoot schendt. Als je de wet overtreedt en je huwelijk slecht eindigt, kan je echtgenoot je voor de rechter dagen wegens uw illegale handelingen.

Dit betekent dat sommige van de tips die je op internet vindt, zich in een grijs gebied bevinden, of ronduit illegaal zijn om te doen. Deze omvatten: installeren van keyloggers op hun pc, afluisteren van hun auto´s en telefoons, hacken van hun telefoon, bekijken van privé berichten op sociale media en e-mails. Illegaal verkregen informatie mag ook door de detective overspel niet gebruikt worden. Daar heb je dus echt niks aan.

Drie redenen om detective overspel in te schakelen

Hoewel je misschien denkt je partner vreemdgaat, is het ook mogelijk dat ze een verslaving, familieprobleem of ander probleem hebben dat ze proberen geheim te houden. Probeer kalm te blijven en vlieg niet meteen in beschuldigingen zonder duidelijk bewijs. Als iemand vreemd gaat, is de kans groot dat ze op hun hoede zijn en proberen hun sporen te verbergen. Ga de volgende drie punten na om meer zekerheid te krijgen:

een detective overspel in schakelen

Check de telefoon

Mobiele telefoons zijn enkele van de meest persoonlijke apparaten die we bezitten. Het is daarom geen verrassing dat het wordt gebruikt door bedriegers ten tijde van een affaire. En de meeste vreemdgangers beveiligen hun mobiel goed. Zonder daadwerkelijk hun privacy te schenden, weet je dat je partner iets te verbergen heeft als er het volgende gebeurt:

  • Ze hebben de pincode gewijzigd die ze eerder met je hebben gedeeld;
  • Ze beginnen te slapen met hun telefoon onder hun kussen;
  • Ze gaan naar een andere kamer om bepaalde telefoontjes aan te nemen.

De meeste telefoons geven bellers een melding zodra er iets binnenkomt, ook als de telefoon is vergrendeld. Noteer telefoonnummers of e-mailadressen die je niet herkent en zoek er later naar.

Check de browsergeschiedenis

Als je legale toegang hebt tot de computer die je partner gebruikt, kan je soms veel leren van de browsergeschiedenis. Het vertelt je welke sites bezocht zijn, en wanneer. Dat kan gaan om bezoeken aan  datingsites en sociale media pagina’s die jij niet kent. Als er geen geschiedenis is, dan is dat ook een duidelijk hint. 

Houd een dagboek bij

Het bijhouden van de activiteiten van je echtgenoot helpt je vreemde patronen te identificeren. Denk aan reizen, onverklaarbare gepinde bedragen of creditcard uitgaven. De meeste vreemdgangers nemen contant geld op om de affaire te financieren. Als je partner langer van huis is dan normaal op sommige dagen, dan is dat ook een aanwijzing. Dit logboek is ook handig als je de detective overspel inschakelt. 

Katrina Brewer