Fitness voor kinderen: Bewegen met veel plezier

Wil je fitness voor kinderen gaan proberen? Dan zijn er veel oefeningen te vinden die je samen met jouw kind kunt gaan doen. Daarbij gaat het niet alleen om het bewegen, maar ook dat er zoveel mogelijk plezier uitgehaald kan worden. Je kunt als ouder ook altijd meedoen met de oefeningen, waardoor je zelf ook nog wat extra beweging gaat krijgen. Het zal de band tussen jou en het kind ook gaan verbeteren. Het is daarom interessant om te bekijken hoe je samen met jouw kind de oefeningen kunt gaan doen.

Meerdere oefeningen bij fitness voor kinderen

Fitness voor kinderen is als het ware hetzelfde als de fitness die je zelf gaat doen in de sportschool. Zo kun je bijvoorbeeld squats gaan doen in de sportschool, waarbij je als ouder gewichten kunt gebruiken. Jouw kind zal vanzelf de oefening na gaan doen, zonder dat er extra gewicht bij komt kijken. Het zijn daarom als het ware imitaties die uitgevoerd worden. Je kunt de oefeningen ook verder uitbreiden of er extra variaties aan toevoegen. Zo kun je het helemaal aan jouw kind aan gaan passen en ervoor zorgen dat jouw kind er veel plezier uit gaat behalen.

Aanpassen aan jouw kind

Je kunt hiervoor altijd een personal trainer inschakelen die jou en jouw kind gaat begeleiden. Daarbij zal jouw kind altijd centraal staan. Doordat de personal trainer voldoende ervaring heeft, zullen er geen oefeningen uitgevoerd worden die niet bij het lichaam passen. Uiteraard zal dit voor jou als ouder wel makkelijker zijn. Maar je gaat genieten van het plezier dat jouw kind heeft. De dagelijkse lichaamsbeweging is daarbij goed voor ieders gezondheid en geeft jou de gelegenheid om ook meer flexibiliteit te krijgen. Binnen een korte tijd kunnen de oefeningen uitgebreid worden en nog meer aan het lichaam aangepast worden.

Variaties voor de oefeningen in te brengen

Niet alleen fitness voor kinderen is populair. De oefeningen hoeven namelijk niet alleen als de standaard fitnessoefeningen te komen. Zo kan ook HIIT en fitboks toegevoegd worden aan de oefeningen. Jouw kind heeft immers bepaalde interesses, waar rekening mee gehouden moet worden. Het is niet de bedoeling dat jouw kind het met tegenzin doet. In plaats daarvan zal meerdere keren gevraagd worden of het kind het nog leuk vindt. Echter kun je vaak aan het kind al zien of deze het nog interessant genoeg vindt. Variatie is daarom belangrijk.

Ga aan de slag

Het is goed om alles na te vragen over de fitness voor kinderen. Een professional zal jou alles kunnen vertellen over wat er allemaal gaat gebeuren en hoe het aangepakt wordt. Je zult zelf ook ongetwijfeld met vragen zitten. Deze kun je te allen tijde stellen, zodat niets meer onduidelijk is. Je kunt goed voorbereid gaan beginnen en erachter komen of jouw kind het echt leuk vindt en een leuke tijd samen hebben. Door voldoende informatie in handen te hebben zorg je ervoor dat je direct aan de slag kunt gaan met de oefeningen.

Katrina Brewer