Fotobehang; Zo houd je de vakantieherinnering levend

Niemand ontkomt eraan. De sfeer en het gevoel van een vakantie grijpt je en laat je niet meer los. Het is op de vakantieplek zoveel beter dan thuis. Kon je dat gevoel maar altijd hebben. Dit is tegenwoordig ook gewoon op een goede manier mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld door de toepassing van fotobehang. De mogelijkheden hiermee zijn veel groter dan je ooit had kunnen denken. Op die manier kan je dus zorgen voor de ideale sfeer in huis. Er zijn verschillende mogelijkheden in dit opzicht die allemaal de moeite van het uitzoeken waard kunnen zijn.

Bestaande beelden

Natuurlijk is klassieke vorm van fotobehang nog altijd het meest bekend. Dit zijn de behangsoorten waarop al afbeeldingen van verre oorden zijn aangebracht. Een mooi tropisch strand is hier een voorbeeld van. De skyline van New York is een ander voorbeeld. Door dit aan te brengen op je muren kan je dus al direct jezelf op en hele andere plek wanen wanneer je je terugtrekt op je kamer. Wie graag even ontsnapt aan de realiteit van alledag, kan dit op deze manier dus heel gemakkelijk en tegen lage kosten doen. Dit is natuurlijk een hele interessante optie om te verkennen.

Eigen foto’s

Hetzelfde effect kan bereikt worden door eigen foto’s op fotobehang te laten afdrukken plekken waar je geweest bent kan je dan voor altijd bij je houden omdat je het vereeuwigt op je behang. Dit kan een hele leuke manier zijn om net iets meer uit je foto’s te halen. Het kan zelfs een reden zijn om extra scherp op te letten of je iets bijzonders ziet waar je mee aan de slag kunt gaan. Een mooi beeld dat je vastlegt, juist om op het behang terug te laten komen zou dan natuurlijk helemaal de ideale situatie kunnen opleveren.

Het verschil

Natuurlijk zit er wel een verschil tussen de verschillende soorten behang. Het is immers zo dat je met fotobehang dat bestaat uit foto’s die je zelf gemaakt hebt een echt gevoel kunt oproepen. Je bent op de plekken die je op de foto’s ziet geweest e je herinnert je nog hoe het er was en hoe je je toen voelde. Wanneer je kiest voor fotobehang met bestaande beelden zal dit een stuk minder het geval zijn. Wanneer het je vooral om dit gevoel te doen is, dan zal een behang met zelfgemaakte foto’s dus veel meer effect hebben dan foto’s van anderen.

Ontsnappen

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het gebruik van foto’s van anderen. In dat geval is het namelijk zo dat je echt kunt ontsnappen. Je bent dan wel niet in en appartement op de veertigste verdieping in New York geweest, maar dankzij fotobehang van de skyline kan je je er wel een voorstelling van maken. Je kunt je eigen fantasie erop loslaten. Dit kan ook heel ontspannend werken en kan je ook een heel goed gevoel geven. Misschien is dit daardoor zelfs nog wel meer de moeite waard. Er is dus ook voldoende reden om ook deze optie te verkennen.

Verschillen combineren

Natuurlijk kan je ook meerdere opties in dezelfde woning toepassen. Wie zegt je immers dat je in elke ruimte van je woning hetzelfde behang met dezelfde afbeelding moet aanbrengen? Misschien is het juist wel leuk om hier verandering in aan te brengen. Je kunt dan bijvoorbeeld plekken waar je geweest bent gebruiken. Je kamers worden dan grote herinneringen aan al je reizen. Aan de andere kant kan je ook allemaal nieuwe plekken verkennen op deze manier. Dan worden je kamers een soort ontdekkingsreis naar plekken waar je ooit misschien nog wel eens naartoe zou willen gaan als je de kans krijgt.

Goede kwaliteit

Wat in ieder geval van belang is, is dat het fotobehang van goede kwaliteit is. Het gaat dan niet alleen om de sterkte van het behang, maar ook om de kwaliteit van de foto’s die je erop laat drukken. Wanneer je immers een foto op groot formaat in je kamers laat plaatsen, dan moet dit er wel heel goed uitzien. Dit is heel belangrijk. Kies daarom niet zomaar voor elk behang, maar zoek goed uit hoe het met de kwaliteit ervan gesteld is. Op die manier heb je de zekerheid dat je er veel plezier van zal hebben.

Altijd vakantie

Wanneer het eindresultaat er eenmaal hangt, zal je pas goed begrijpen wat de waarde van fotobehang is. Het zal je het gevoel geven alsof het altijd vakantie is. Juist omdat het overdag tijdens werktijd flink stressvol kan zijn is de mogelijkheid om iedere dag thuis te komen en te ontsnappen altijd zeer interessant. Juist omdat het dan altijd vakantie lijkt te zijn maakt het een stuk minder uit dat je maar een beperkt aantal echte vakantiedagen in een jaar hebt. Alleen al daarom is het leuk om aan de slag te gaan met het behang en er echt iets moois van te maken.

Katrina Brewer