Hypnose leren tijdens mijn reis naar het noorden van Zwitserland

Waar kun je beter over hypnose leren van in een mooi land als Zwitserland! Ik maakte een prachtige reis (alleen) naar het noorden van Zwitserland om helemaal tot mijzelf te komen. Op mijn bucketlist stond dat ik graag hypnose wilde leren en dat kan ik nu afstrepen. Ik vond het een zeer bijzondere ervaring en ik heb ontzettend veel geleerd van deze reis. Hypnose is bijzonder en ik deel graag mijn enthousiasme met jullie in dit artikel.

Waarom hypnose leren in Zwitserland?

zwitseland bodensee

Ik koos voor Zwitserland om voor het leren van hypnose omdat de natuur daar prachtig is en heel zen. Het is een land waar je tot rust kunt komen. Ik heb voor mijn reis veel research gedaan. Het blijkt dat de oorsprong van hypnose in het gebied rond de Bodensee ligt. Franz Anton Mesmer was de eerste die ontdekte dat de mens een onderbewust zijn heeft. Hij leefde 17e eeuw en is daarmee de grondlegger van de hypnotherapie. Zijn volgelingen, voornamelijk Duitse en Zwitserse astrologen gaven het door aan de volgende generaties en legden het vast in boeken. De Bodensee leek mij dus de ideale plek om hypnose te bestuderen. Ik vond een hypnotherapie opleiding vlakbij en ben mijn reis gaan boeken.

Hypnose voor verbetering van je gezondheid

Veel mensen zien hypnose misschien als vaag en astrologische onzin. Maar het is wel degelijk wetenschappelijk bewezen dat hypnose ontzettend veel voordelen heeft voor je prestaties en gezondheid. Zo heeft het mensen geholpen die verslaafd waren, trauma’s hadden, drugsproblemen, fobieën, noem maar op. Daarnaast kun je hypnose inzetten voor zelfontdekking, meer zelfvertrouwen, betere sportprestaties en meer zelfexpressie. Al met al heel veel toepassingen voor een positiever en gelukkiger leven.

Hypnose tegen angsten en trauma’s

hypnose leren - het onderbewustzijn aanpakken

Angst ontstaat bij een gevoel veroorzaakt door onveiligheid waardoor mensen met angst vaak overdreven voorzichtig reageren in bepaalde situaties. Soms worden bepaalde situaties zelfs vermeden om het angstgevoel bewust te omzeilen. Door het onderbewustzijn aan te spreken en te behandelen tijdens hypnose. Hypnose kan daardoor helpen met allerlei lichamelijke problemen zoals bijvoorbeeld dus angst.

Stoppen met roken door hypnose

Eén van de meest schadelijke gewoontes die de mens heeft: roken. Roken is een verslaving en voor veel mensen die willen stoppen, lukt dat niet. Als ook nicotine pleisters niet helpen om te stoppen met roken, worden mensen vaak radeloos. Hypnose is hierbij een uitkomst en een snelle manier om de gewoonte om te roken te veranderen. Tijdens de hypnose worden je gedragsproblemen aangepakt. De drang naar een sigaret kan ik jouw onderbewustzijn vervangen worden door een gezondere gewoonte. Hypnose is dus een goed middel om snel van je slechte gewoontes af te komen.

Zelf hypnose leren

tot rust komen in Zwitserland

Je kunt zelf hypnose leren! Niet iedereen zal hier direct talent voor hebben, maar uiteindelijk kan iedereen het leren. Het gaat om de kunst van het vinden van het onderbewustzijn van een persoon. Het onderbewustzijn ga je aanpakken en veranderen. Bijvoorbeeld wanneer iemand van een gewoonte af wil of wanneer er een trauma is. Zoek een gediplomeerde, betrouwbare hypnotherapeut zodat je zeker bent van een goede opleiding. Wanneer je eenmaal een opleiding hypnotherapie hebt gedaan, ben je gecertificeerd hypnotherapeut. Je kunt dan mensen helpen, maar ook zelfhypnose doen. Heb jij interesse om hypnose te leren? Je kunt mij altijd een berichtje sturen! Ook voor vragen over mijn bijzondere reis naar Zwitserland.

Katrina Brewer