Muursticker auto voor een stoere slaapkamer

Bijna alle jongens willen een stoere slaapkamer, en een muursticker auto past daar perfect bij. Voor een tiener is zijn slaapkamer als een fort dat hem beschermt tegen de buitenwereld. Het is een plek waar hij naartoe kan gaan om wat privéruimte te krijgen, en om vrienden te ontvangen. Hier kan je zoon zijn eigen identiteit uiten. Dit kan zijn door posters op te hangen, gespaarde baseball petjes ten toon te stellen, een opvallend dekbedovertrek te kiezen, of zijn favoriete kleur op de muur te schilderen.

Je wilt je zoon natuurlijk wel creatieve vrijheid geven om zijn kamer in te richten, maar je moet als ouder ook praktisch zijn. Bedenk dus samen hoe je de stoere kamer in kan richten. In dit artikel geven we een aantal inspirerende ideeën voor de inrichting van een stoere jongenskamer. 

Een muursticker auto breng je tot leven met bijpassende accessoires

Als je niet te veel vrijheid aan je zoon wilt geven, omdat je bang bent dat het een zooitje wordt, dan zijn muurstickers ideaal. Auto´s zijn een stoer thema, en kan je verder uitbreiden met accessoires. Zo creëer je een thema met weinig middelen. Een statement dekbedset met race auto´s bijvoorbeeld is een geweldige manier om dit thema nog meer tot leven te brengen. Iedereen die de kamer binnenkomt, zal direct onder de indruk zijn. Kies voor een lichtgrijze achtergrond op één van de wanden en varieer met verschillende muursticker auto´s. Je kan verschillende modellen of kleuren bij elkaar groeperen, of herhalen. 

auto met muursticker

Felle kleuren zijn stoer

Probeer de standaard, neutrale blauw en grijstinten te doorbreken met elementen in een felle kleur. Neem bijvoorbeeld citroengeel als accent kleur, of vurig oranje. Je kan deze kleur terug laten komen in kleine meubels, in de stoffering, in het dekbed of een hanglamp. Het is belangrijk dat je één kleur kiest, anders wordt het te druk. De verschillende elementen kunnen wel iets van elkaar schelen. Maar hoe sterker de overeenkomst, hoe mooier en rustiger het resultaat uiteindelijk is. Met drie of vier accenten kan je een saaie kamer helemaal tot leven laten komen. 

Zitzakken in dezelfde kleur als de muursticker auto

Vaak denken ouders niet veel verder dan een bed, een kast en een bureau. Maar voor een tiener is voldoende zitgelegenheid ook belangrijk. Hij zal immers vriendjes over de vloer krijgen. Denk eens aan en comfortabele stoel of een paar zitzakken. Die zijn stoer en praktisch. Maak er iets extra speciaals van om de zitjes qua kleur te combineren met de muursticker auto aan de wand. In plaats van zitjes kan je ook heel prima een zacht vloerkleed neerleggen. Praktisch als de kamer niet zoveel ruimte heeft.

Krijtbord op de muur verven

Wees inventief met de wanden, en verf een levensgroot krijtbord op de wand. Dan kan je zoon daar lekker op schrijven en tekenen, zonder dat het blijvend is. De perfecte manier om je zoon toch ook wat eigen inbreng te laten geven, zonder dat het gedoe voor jullie geeft.

Katrina Brewer