Wat zijn de beste seniorenalarmen voor ouderen?

Bent u zich aan het verdiepen in seniorenalarmen? Dan zult u gemerkt hebben dat er veel soorten te vinden zijn. Allemaal hebben ze hun eigen functies en voordelen. Maar welk alarm het beste voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. Bent u bijvoorbeeld veel onderweg, of juist vooral thuis? In dit artikel zetten we de verschillende alarmen per situatie op een rij.

Seniorenalarmen voor onderweg

Bent u een actief persoon en veel onderweg? Dan heeft u ruime keuze uit seniorenalarmen. Het voordeel is dat België een goede dekking van het GSM-netwerk biedt. Zo zijn er alarmen die via GPS uw locatie doorgeven. Het persoonlijk alarm, de polsknop en het valalarm zijn de bekendste voorbeelden hiervan. Een paniekknop met tweewegcommunicatie is ook aan te raden voor als u veel onderweg bent. In geval van nood kunt u vooraf ingestelde contacten waarschuwen en met hen praten via het alarm. Zo kunt u bijvoorbeeld vertellen wat er gebeurd is. 

Compleet alarmsysteem voor thuis

Als u veel thuis bent, of enkel voor thuis een alarm zoekt, is een compleet alarmsysteem de beste optie voor u. Dit alarmsysteem met intercom werkt via de vaste telefoonlijn (en in geval van stroomuitval op batterijen). Als u alarm slaat is het mogelijk om te spreken met de contactpersoon die wordt gewaarschuwd via de intercom. Er zitten vaak twee draadloze noodknoppen bij dit alarm. U kunt deze bijvoorbeeld om de hals of om de pols dragen. Wanneer u geen klassieke telefoonlijn meer heeft, zijn er ook seniorenalarmen met simkaarten te vinden.

Alarm voor in en om het huis

Seniorenalarmen voor ouderen

Wanneer u op zoek bent naar een alarm voor in huis en in de tuin, kiest u het beste voor een alarmknop met een bereik van 50 meter van het basisstation. Het complete alarmsysteem voor ouderen die we eerder noemden voldoet in dit geval ook aan uw wensen. Wilt u niet gebonden zijn aan een basisstation? Dan is het persoonlijk alarm een goede uitkomst. Deze draagt u om uw pols. Het apparaat werkt met een simkaart en GPS-functie. In geval van nood kunt u op de alarmknop drukken. Uw contactpersonen worden vervolgens een voor een gebeld totdat iemand opneemt. Zodra de oproep beantwoord wordt, werkt het alarm als een gsm.

Seniorenalarm aanschaffen

Heeft u een beter inzicht gekregen in welk alarm bij uw situatie past? Seniorenalarmen.be biedt alle bovenstaande seniorenalarmen aan. Daarnaast geven ze op de website een handig overzicht waarmee u nog eens kunt vergelijken welk alarm het beste bij u past. 

Katrina Brewer