Een Technisch uitzendbureau is efficiënt

Bij een technisch uitzendbureau in Rotterdam gaat het erom tijd te besparen voor zowel de werkzoekende als de werkgever. Een technisch uitzendbureau draagt zorg voor een effectief proces en het verkrijgen van de beste deals voor beide partijen. Het belangrijkste doel als uitzendbureau is om het leven van individuen te verbeteren door hen te helpen een baan die hen in staat stelt vooruitgang te boeken. Of het nu gaat om technische ontwikkeling, managementontwikkeling of een verbeterde financiële positie. 

Een technisch uitzendbureau kent de sector

De consultants zijn goed op de hoogte als het om technische bedrijven gaat. Ze weten wie aan het uitbreiden is, aan welke belangrijke projecten er wordt gewerkt, en wat er voor de toekomst is gepland. Zij weten wie de zogenaamde movers and shakers zijn in de regio. En zij kennen het profiel van de belangrijkste bedrijven. Daarmee zijn de consultants in staat geschikte werknemers te verbinden met de juiste werkgevers. 

Een technische consultant heeft daarom een grote meerwaarde. Hij of zij doet veel meer dan alleen kijken naar het salaris, locatie en functie van de vacature. Het doel van een consultant is om samen te werken met hun klant. Hij of zij legt uit wat het bedrijf te bieden heeft, en of de bedrijfscultuur wel of niet zal passen. Deze factoren zijn net zo belangrijk als het hebben van de juiste vaardigheden. 

Kenmerken van technische beroepen

Er zijn zeer veel verschillende technische gebieden waar een technisch uitzendbureau mee werkt. De meeste ingenieurs zijn in één vakgebied gespecialiseerd, zoals chemie, auto industrie of robotica. Technische carrières evolueren voortdurend en er worden voortdurend nieuwe processen en technologieën ontwikkeld. Hierdoor kunnen ingenieurs aan de gang blijven en reageren op nieuwe problemen en uitdagingen in hun vakgebied.

Engineering carrières zijn altijd gevarieerd in op het gebied van de werktaken, maar ook in hun werklocaties. Als ingenieur zou je kunnen werken in een kantoor, in een laboratorium, op een booreiland midden op de oceaan, in een fabriek, of zelfs in de ruimte.

Voorbereiding van het interview

In het engels is er een zeer passend gezegde: Proper Planning and Preparation Prevents Piss Poor Performance. In de volksmond ook wel de 7 P’s genoemd. Losjes vertaald wordt hiermee aangegeven dat als je je niet goed kan presteren zonder een gedegen voorbereiding. De wervings en selectie consulent van het technisch uitzendbureau heeft hier een cruciale verantwoordelijkheid in. Het is aan hen de taak om jou te laten schitteren in het interview. 

Ze willen je niet alleen helpen om de juiste baan te krijgen. Ze hebben ook een verantwoordelijkheid naar het bureau en naar de klant. Het succes van de consultant hang af van jouw succes bij de werkgever. 

Sommige interviewers hebben vreemde gewoonten, sympathieën en antipathieën. Vaak stellen ze dezelfde vragen aan meerdere kandidaten. De adviseur zal jou als kandidaat hierover inlichten, zodat jij beslagen ten ijs verschijnt op het interview. Met een goede voorbereiding kan jij zonder aarzelen goed doordachte antwoorden geven. 

Het technisch uitzendbureau bespaart veel tijd

Werken met een technisch wervingsbureau kan zowel kandidaten als opdrachtgevers veel tijd besparen. Voor kandidaten kan een consultant veel gedoe besparen door de juiste vacatures te vinden, interviews te plannen, en met de werkgever te onderhandelen. Zou je dit zelf doen, dan kost dit veel tijd. Bovendien heb je weinig onderhandelingskracht als kandidaat. Als de consultant voor jou onderhandelt, maak je meer kans op een goede arbeidsovereenkomst.

de perfect baan vinden bij een uitzendbureau

Vanuit het perspectief van de werkgever is dat ook zo. Het is mogelijk dat één advertentie op een vacaturesite honderden sollicitaties kan opleveren. Een gespecialiseerde technische recruiter presenteert de klant slechts een handvol relevante kandidaten en maakt het hele proces sneller en soepeler. Ze zoeken ook proactief kandidaten. Na jarenlange relaties te hebben opgebouwd met veel mensen in de bouw- en engineering sector, kunnen ze die zeer gewilde ‘passieve’ kandidaten vinden die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe rol.

Ondersteuning gedurende je carrière

Door een werkrelatie op te bouwen met een wervingsadviseur, kunt je niet alleen de huidige kansen vergroten, maar ook toekomstige kansen. Wanneer het tijd is om van baan te veranderen of wanneer jouw omstandigheden veranderen, dan kan je altijd bouwen op hetzelfde technisch uitzendbureau. Als je een goede relatie met een recruiter hebt, en contact houdt ook als je niet actief op zoek bent naar werk, bent jij de persoon aan wie ze denken wanneer er een nieuwe, uitdagende rol naar voren komt. 

Katrina Brewer