5 dingen waar u aan moet denken bij uw verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan heeft u een drukke periode voor de boeg. U bent waarschijnlijk druk bezig met uw oude huis verkopen, nieuwe meubels bestellen en uw spullen inpakken. Soms schieten een aantal zaken er dan bij in. Wij zetten daarom 5 belangrijke dingen op een rij waar u aan moet denken.

Adreswijzigingen doorgeven aan instanties

Zorg dat u op tijd uw adreswijziging doorgeeft aan belangrijke instanties. Denk aan uw bank, zorgverzekeraar en uiteraard de gemeente waar u gaat wonen. Zo voorkomt u dat uw post op uw oude adres wordt bezorgd en u belangrijke informatie mist. 

Energie- en waterleverancier

Het is vaak mogelijk om uw energiecontract mee te nemen naar uw nieuwe woning. Soms is het echter goedkoper om over te stappen. Bij de Consumentenbond kunt u gemakkelijk en onafhankelijk energie vergelijken. De waterleverancier kunt u niet zelf kiezen en hangt af van de plaats waar u komt te wonen. Als u in de buurt blijft wonen, geeft u uw nieuwe adres door aan uw huidige waterleverancier. Verhuist u verder weg, dan is de kans groot dat u een andere waterleverancier krijgt. In dat geval meldt u zich af bij uw huidige waterleverancier en meldt u zich aan bij uw nieuwe waterbedrijf. Doe dit zo het liefst vroeg mogelijk. 

Autoverzekering checken

Als u verhuist, verandert vaak ook de premie van uw autoverzekering. Wanneer u bijvoorbeeld in de stad gaat wonen zal de premie hoger zijn dan op het platteland. In de stad is er immers meer kans om schade op te lopen. Bekijk daarom wat er met uw premie gebeurt op uw nieuwe adres. Wellicht kunt u deze vergelijken met de kosten van andere verzekeraars. Soms is overstappen naar een andere verzekering voordeliger.

Nieuwe zorgverleners kiezen

dozen voor de verhuizing

Wanneer u in dezelfde regio blijft wonen, kunt u natuurlijk uw huidige zorgverleners behouden. Verhuist u wat verder weg? Dan kunt u zorgverleners in de buurt vergelijken en bekijken welke het beste bij uw wensen aansluiten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een andere huisarts, tandarts of fysiotherapeut. 

Verhuisbedrijf Rotterdam

U kunt natuurlijk zelf uw spullen verhuizen, maar het is ook een mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te huren. Verhuist u bijvoorbeeld naar of binnen Rotterdam? Flakkee Verhuizers is een verhuisbedrijf in Rotterdam die een groot deel van uw zorgen uit handen kan nemen. Of het nu gaat om particuliere verhuizingen of bedrijfsverhuizingen, dit familiebedrijf is al ruim 90 jaar gespecialiseerd in verhuizen.

Katrina Brewer