Wonen met jonge kinderen in Amsterdam: Waarom wel doen?

De plaats waar kinderen opgroeien speelt een grote rol in de manier waarop zij zich ontwikkelen en zullen altijd een belangrijk onderdeel van hun leven blijven. Wellicht heb jij een kinderwens of overweeg je het om naar een andere stad te verhuizen, waar jij graag wilt dat je kinderen kunnen opgroeien. Bij veel mensen is Amsterdam niet de eerste stad waar ze op zo’n moment aan denken. Desondanks dat Amsterdam een grote en bruisende stad is waar er een hoop te beleven valt, is de stad ook een geschikte plek om te wonen met jonge kinderen. Waarom dit zo is, lees je hier in dit artikel.

De juiste zorg bij zwangerschap

In Amsterdam zijn er een aantal professionele verloskundigenpraktijken, waar je terecht kan voor begeleiding vóór, tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap is een goede begeleiding dat persoonlijk bij jou past natuurlijk ontzettend belangrijk. Ook in Amsterdam staan er verloskundigen voor jou klaar, om jou tijdens dit proces te helpen aan de start van jouw gezin. Zo kun je bij een verloskundigenpraktijk in Amsterdam terecht voor onder andere:

  • Een voorlichting en advies voor de zwangerschap tijdens kinderwensspreekuren
  • Groepsbijeenkomsten voor prenatale zorg, zwangerschap, borstvoeding en opvoeding
  • Een persoonlijk gesprek met een diëtiste
  • Het maken van echo’s
  • Het volgen van zwangerschapsyoga en een zwangerschapscursus
  • Een voorlichting over anticonceptie
verloskundigenpraktijk in Amsterdam

Het juiste onderwijs voor jouw kind

Amsterdam staat bekend om zijn hoge kwaliteit van het onderwijs, waar kinderen zich in verschillende sectoren kunnen verdiepen en volledig worden voorbereid op het betreden van de arbeidsmarkt. Daarnaast is er een grote diversiteit aanwezig op scholen in Amsterdam. Op deze manier komen kinderen in contact met diverse mensen, culturen en interesses, waardoor zij zichzelf kunnen ontplooien terwijl ze opgroeien.

Een goede voorbereiding op de buitenwereld

Doordat er is Amsterdam altijd van alles gebeurt, leren kinderen al op een jonge leeftijd hoe de wereld zo’n beetje in elkaar zit. Kinderen komen bijvoorbeeld in aanraking met diverse mensen in verschillende situaties. Hierbij is natuurlijk een goede opvoeding ook noodzakelijk, zodat kinderen leren hoe zij in verschillende situaties moeten handelen en hiermee dus zorgeloos door het leven kunnen bewegen.

Betaalbaar wonen? Dat kan!

Wanneer je denkt aan wonen in Amsterdam, is één van de vragen die in je opkomt of het wel betaalbaar is om in Amsterdam te wonen. Dit hangt uiteraard af van welke eisen jij stelt aan je toekomstige woning. Wanneer je graag wat dichter bij het centrum wilt wonen, ben je wat meer kwijt dan wanneer je in een buitenwijk zoals Amsterdam-Noord wilt wonen. De keuze ligt dus helemaal bij jou.

Waardevolle herinneringen

Zoals al eerder werd genoemd, valt er altijd wel wat te beleven in Amsterdam. Dit geldt zeker ook voor jonge kinderen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezoeken van diverse winkels, musea en bezienswaardigheden in de grote binnenstad. Daarnaast kun net iets buiten de stad richting het oosten genieten van iets meer rust in prachtige wijken en parken. Dankzij de oneindige opties in Amsterdam krijgt jouw kind van alles een beetje mee en kun je samen een hoop waardevolle herinneringen maken, die zij de rest van hun leven bij zich zullen dragen.

Katrina Brewer