Het aantal woonwinkels blijft groeien

Het aanbod woonwinkels in Nederland is groot. Op een woonboulevard vind je zo 35 of meer woonwinkels. Daarnaast kunnen de meeste mensen zo een aantal bekende woonwinkels opnoemen. We onderscheiden drie verschillende soorten woonwinkels: traditionele woonwinkels, warenhuizen met woonafdeling en kledingketens met woonwinkels. In dit artikel lees je de belangrijkste verschillen! 

Kledingketens die zich richten op interieur

Het aanbod woonwinkels is al behoorlijk uitgebreid en divers. Toch komen er nog steeds nieuwe woonwinkels bij. Zo werd onlangs bekend dat kledingketen H&M de eerste woonwinkel gaat openen in Amsterdam dit voorjaar. Dit is de eerste H&M Home van Nederland. De H&M is niet de eerste kledingketen die zich gaat richten op interieur. Kledingketen Zara ging haar voor, de Zara home is gevestigd in Rotterdam.

Traditionele woonwinkels 

De meeste mensen kennen daarnaast ook een aantal traditionele woonwinkels of ketens. Deze winkels focussen sinds de oprichting op interieur en bestaan vaak al jarenlang. Bij deze woonwinkels koop je niet zomaar een meubel of accessoire, hier koop je een complete woonkamer of slaapkamer. Het assortiment van deze winkels loopt uiteen tot banken, losse vloeren en complete woonkamers. De meest bekende woonwinkels zijn: 

  • De Bommel Meubelen
  • Goossens wonen & slapen 
  • Jysk
  • Montèl
  • Prominent
  • Roobol 

Warenhuizen inclusief woonafdeling 

Naast de traditionele woonwinkels en kledingketens die zich toeleggen op het interieur zijn er in Nederland ook warenhuizen met een woonafdeling. Een voorbeeld is natuurlijk de Bijenkorf. Het aanbod in de warenhuizen is uitgebreid en staat vaak vol met musthaves. Warenhuizen staan natuurlijk bekend om de toonaangevende merken die zij in hun assortiment hebben. 

interieur en woonwinkels in almere

Woonwinkels vind je op een woonboulevard

De meeste woonwinkels zitten dichtbij elkaar op een woonboulevard of in een shopping mall. Hierdoor is het eenvoudig om meerdere woonstijlen, meubels en accessoires met elkaar te vergelijken. Bij een woonboulevard vind je altijd iets wat bij jou past. Daarnaast zitten er op een woonboulevard vaak een aantal restaurantjes of cafés waar je tussendoor even kunt bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Hierdoor is een woonboulevard ook zeer geschikt voor een dagje uit. 

Verrassend veel woning inspiratie

Wil jij inspiratie opdoen voor jouw woning en woonkamer in een woonwinkel in de omgeving van Almere? Bezoek eens de woonboulevard Doemere in Almere. Hier vind je complete woonkamers, maar ook losse vloeren, verlichting, raamdecoraties, verf en woonaccessoires. Op deze woonboulevard vind je meer dan je zou denken. 

Katrina Brewer